Joseph Brodsky -Ab Ovo- |
Wednesday, April 05, 2006 |
Ab Ovo Joseph Brodsky (1940-1996)
Ultimately, there should be a language in which the word "egg" is reduced to O entirely. The Italian comes the closest, naturally, with its uova. That's why Alighieri thought it the healthiest food, sharing the predilection with sopranos and tenors whose pear-like torsos in the final analysis embody "opera." The same pertains to the truly Romantic, that is, German poets, with practically every line starting the way they'd begin a breakfast, or to the equaly cocky mathematicians brooding over their regularly laid infinity, whose immaculate zeros won't ever hatch.
Ab Ovo
Debía existir, a fin de cuentas, un idioma en que el vocablo “huevo” fuera reducido enteramente a O, como los italianos se acercan con su uova, razón por la que Dante lo imaginó el más sano de los alimentos, predilección que compartía con sopranos y con tenores cuyos torsos como peras representan, bien mirado, el vocablo “ópera”. Concierne igual a los románticos de cepa, los alemanes, que comienzan cada verso como si comenzaran a desayunar, o a los igualmente engallados matemáticos que empollan infinitos religiosamente cuyos límpidos ceros jamás abriránLabels: Joseph Brodsky |
posted by Alfil @ 6:02 AM |
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